Nabídka

Veltlínské zelené 2020

Nový produkt

  • moravské zemské víno
  • Vinařství Ota Ševčík
  • bílé suché víno
  • Alk.: 12,5 % obj.
  • 0,75 l

Více informací

449,00 Kč s DPH

Více informací

Krásný veltlín z viniční trati Čtvrtě.

V chutí lze cítit jablka, hrušky, až do oříškova. 

Dva různé rakouské klony Veltlínu, zrálo ve velkém sudu. Plnější a koncentrovanější Veltlín s výraznou linkou kyseliny a skvělou perzistencí. Část hroznů byla macerována několik dní na slupkách, což dotváří plnější, příjemný profil vína.

Ota Ševčík je kouzelník, dělá kompletně bio produkci a má veliké srdce, jeho vína vznikají jako za pradávných dob, spontánním kvašením, každý sud má svojí rychlost, a v tomto vinařství se opravdu lahvuje až když je správný čas, na víno se nespěchá a výsledek je neuvěřitelný...Ota prodává vína po celé Evropě v těch nejluxusnějších restauracích....za mě autentista který má nádherný rukopis... Cena je vyšší ale v Praze se tyto lahve prodávají i přes 1 000 Kč. 

Nádhera není co víc dodat než-li na zdraví. ... - Vinný Král

Vinařství Ota Ševčík se stará o viniční trať Kraví Hora  – svažitá, JV orientovaná vinice s lehkou, záhřevnou, hlinitopísčitou půdou, s vysokým obsahem vápníku a hořčíku. Stáří vinice 10-82 let. Další jeho viniční tratí je Čtvrtě  – svažité, JZ orientované vinice s jílovito-sprašovou půdou s velmi vysokým obsahem vápníku a extrémním obsahem hořčíku. Stáří vinic 6-30 let.

Základ vína je ve vinici a proto klademe důraz na individuální péči a potřeby jednotlivých keřů během celého vinařského roku. Provádíme kvalitně zelené práce, abychom minimalizovali použití ochranných přípravků. Veškerý sběr hroznů provádíme pouze ručně.

Fermentace probíhá spontánně, bez přidaných selektovaných kvasinek. Vína leží minimálně 10 měsíců v dubových a akátových sudech o objemu 228-600 l s minimálním obsahem síry. Vína neochuzujeme čiřením ani filtrací. V našich vínech se odráží terroir, charakter ročníku a náš přístup ke zpracovaným hroznům. Necháváme víno samostatně vyprávět svůj příběh od původu ve vinici až po dlouhodobé zrání v láhvi.

Produkujeme osobitá vína malých šarží. ... - Ota Ševčík